16.08.2018

Stok takip sistemi kullanmanın avantajları

Stok takip sistemi kullanmanın avantajları

İşiniz büyüdükçe stok takibi zorlaşır. Çoğu işletme için bu büyük bir problem olarak tanımlanır. Gerçekçi bir şekilde satış kanallarınızı çoğaltmak ve işletmenizin büyümesini sağlamak için bir stok takip sistemi kullanmanız operasyonel bir gerekliliktir.

Kendinize öncelikli olarak şu soruları sormanız gerekiyor. Farklı satış kanallarınızdaki satışları ve diğer süreçleri kontrol etmek için birden fazla platformda oturum açıp kapıyor musunuz? Bir satış yaptıktan sonra manuel olarak stok listesini değiştiriyor musunuz? Eğer bu iki soruya da evet cevabını verdiyseniz acil bir değişikliğe ihtiyacınız var çünkü bu sorunlar bir şirketinin ya da işletmenin büyümeye karşı önüne çıkan iki önemli darboğaz olarak tanımlanmaktadır. Bu istemeyen durumlar başka problemlere yol açarak müşteri memnuniyetsizliğine ve itibar kaybına yol açabilir. Hatta daha da kötüsü satış yaptığınız e-ticaret platformundan uzaklaştırılmanıza sebep olabilir.

Şimdiye kadar stok takip sistemlerinin olmadığını durumlarda ortaya çıkan olumsuzluklardan bahsettik. Gelin bir da sağladığı önemli avantajlara bakalım.

Basitleştirilmiş stok yönetimi

Belki de stok takip sistemlerinin en önemli avantajı stok takip süreçlerini kolaylaştırması ve stok takibi için yapılan masrafları azaltmasıdır. Stok takip sistemlerinin en büyük zorluluğu yapılan takibe ve mevcut taleplere göre dalgalanan stok seviyesini istenilen seviyede tutmaya çalışmaktır. Piyasada bulunan ve sadece stok takibine yarayan bazı yazılımlar hem etkinliği hem de karlılığı artırmaktadır. Tabi bu spesifik tek işlevli stok takip sistemleri her işletmeye uymayabilir.

Karlılığı artırmak

Stok takip sistemlerinin yazılımlar aracılığıyla otomatikleştirdiğinizde bu süreçleri daha etkin ve hatasız bir şekilde yönetebilirsiniz. Listeler otomatik olarak güncellenir ve manuel girişlerden kaynaklanan hatalar böylece sıfıra indirilmiş olur. Masraflar düşer ve böylece kar maksimizasyonu gerçekleştirilmiş olur.

Verimliliğin ve üretkenliğin maksimize edilmesi

Günlük aktiviteleri otomatik bir şekilde kayıt edilmesini sağlamak online ticaret yapan firmaların stok takibi için sayısız saatler harcamamalarını sağlar. Üretkenliğinizi, artırmanıza ve işinizi maksimum seviyede büyütmenize yardımcı olur. Bu avantajların yanı sıra aynı yönetim paneli üzerinden stoklarınızla ilgili tüm işlemleri yapmanıza olanak sağlar.

Daha az hata yapma olasılığı

Tüm e-ticaret platformlarından yaptığınız ve diğer online mecralardan gerçekleşen satışların (kendi web siteniz gibi) senkronize olması sayesinde stok üstü satış engelinin önüne geçebilirsiniz. Satışlarınıza göre ürünleriniz, stoklarınızdan otomatikman düşer.

Fazla stok yapmak ya da stoksuz kalmaktan sakınmak

Stoklarınızı doğru seviyede tutmak bir çok işletmenin yaşadığı operasyonel bir zorluktur. Sonuç olarak stokları düşük seviyede tutmak ürün stoklarınızın kolaylıkla tükenmesine sebep olabilir. Bu da size mutsuz müşteriler ve satış kaybı olarak geri döner. Diğer bir taraftan aşırı stok düzeninde çalışmak, depolama maliyetlerinizi artırır. Her iki durumda bir şirketin en son arzu edeceği durumlardır.

Neyse ki online stok takip özelliğine sahip yazılımlar ile stoklar optimum seviyede tutulur. Bunlarının yanı sıra yazılım size otomatik bir şekilde rapor göndererek, gelecek satışlara dair doğru tahminler yapmanıza yardımcı olur.

Tüm çözümler bir arada

Eğer işletmemeniz küçük bir işletmeyse, tek işlevi stok takip olan bir yazılıma kaynak ayırmak çok işinize gelmeyebilir. Bizim Hesap gibi içinde online stok takip özelliği bulunan bir muhasebe yazılımı hem uygun fiyatı hem de diğer kapsamlı özellikleriyle işletme anlayışınıza yepyeni bir soluk getirir.

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.