25.12.2018

İşletmeler İçin Hayat Kurtarıcı 4 Nakit Yönetimi Önerisi

İşletmeler İçin Hayat Kurtarıcı 4 Nakit Yönetimi Önerisi

Tüm enerjinizle işinizi büyütmeye odaklandığınızı biliyoruz. Ancak bunu yaparken atlamamanız gereken en önemli nokta doğru ve verimli nakit yönetimi konusudur. Harcamalarını kontrol altına alamayan, sermayesini doğru kanallara yönlendiremeyen, gelir ve giderini analiz edemeyen işletmelerin varlığını sürdürebilmesi neredeyse imkansızdır. Birçok başarısız girişimin faaliyetlerine başladıktan kısa bir süre sonra piyasadan çekilmesinin nedeni nakit akışı ve yönetimini doğru yapamamasıdır. Peki etkili ve verimli nakit yönetimi nasıl yapılır, nelere dikkat etmek gerekir? İşte işletmeler için nakit yönetimini verimli hale getirecek 4 öneri…

1. Nakit Akışı Durumunuzu Sürekli Kontrol Edin

Birçok yönetici ve patron günlük işlerin yoğunluğu nedeniyle nakit akışını kontrol etmeyi atlayabiliyor. Oysa kâr ve gider durumunun sık sık kontrol edilmesi ve güncel nakit akışının doğru bir şekilde analiz edilmesi; gerekli aksiyonların hızla alınmasına, ayrıca gelecek hedeflerinin doğru temeller üzerine kurulmasına yardımcı olur.

2. Her Zaman Nakit Para Bulundurun

Ne kadar iyi planlama yaparsanız yapın, iş hayatında kontrol edemediğiniz durumlar her zaman karşınıza çıkabilir. Bu gibi dönemlerde nakit rezervinizin olması hem stresinizi azaltır hem de süreci diğer işletmelere oranla daha rahat geçirmenizi sağlar.

3. Giderlerinizi ve Harcamalarınızı Kontrol Altına Alın

Nakit akışında olduğu gibi gider ve harcamalarınızı da düzenli takip etmeniz ve kontrol altında tutmanız adımlarınızı güvenle atmanızı sağlar. Gider ve harcama konusunda geçmiş dönemlerle kıyaslama yaparak en çok nereye harcama yaptığınızı belirleyebilir, gereksiz harcamaları sınırlandırabilirsiniz.

4. Teknolojiden faydalanın

Nakit yönetimini excel tabloları üzerinden takip etmek zaman kaybına sebep olabiliyor. Ayrıca excel tabloları genellikle bir sonraki ay hazırlandığından güncel durumu incelemek mümkün olmuyor. Oysa web tabanlı bir ön muhasebe programı kullanarak hem nakit akışınızı hem de tüm ön muhasebe işlemlerinizi online olarak takip edebilirsiniz.

Bonus: Bizim Hesap ile Kolay Nakit Yönetimi

Online ön muhasebe programı Bizim Hesap ile nakit yönetimi ve takibi çok kolay. Bizim Hesap’ın sunduğu özellikler sayesinde; banka hesaplarını, kasa hesaplarını, pos hesaplarını, şirket ortakları hesaplarını, kredi kartı hesaplarını ve veresiye hesaplarını tek bir ekran üzerinden görebilirsiniz. Bizim Hesap Banka Entegrasyonu özelliğiyle tüm banka hareketlerinizi, gelirlerinizi ve giderlerinizi anlık olarak takip edebilirsiniz. Çalışanlarınızın bilgilerini sisteme kaydederek avans, maaş ve masraf takibi yapabilirsiniz. Tüm masraflarınızı anlık olarak görüntüleyebilir, geçmiş dönemle karşılaştırabilirsiniz. Masraf kalemlerinizi belirleyerek nereye ne kadar harcadığınızı analiz edebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra; gelen e-faturalarınızı, kredilerinizi, demirbaşlarınızı, projelerinizi, çek ve senetlerinizi kolaylıkla takip edebilirsiniz. Finansal durumunuzla ilgili ihtiyaç duyduğunuz tüm raporlara tek tıkla ulaşabilirsiniz. Bizim Hesap’ın IOS ve Android uygulamalarını indirerek veya internet bağlantısı bulunan herhangi bir bilgisayardan programa bağlanarak ofis dışındayken de nakit akışınızı kontrol edebilir, gerekli raporlara ulaşabilirsiniz.

İşletmenizin nakit akışını kolayca takip etmek için Bizim Hesap’ı ücretsiz deneyin.

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.