14.03.2019

E-mail Pazarlamasını Başarıya Ulaştıracak 6 Temel Adım

E-mail Pazarlamasını Başarıya Ulaştıracak 6 Temel Adım

Başarılı bir e-mail pazarlaması hem mevcut müşterileriniz hem de gelecekteki müşterilerinizin dikkatini çekmenize yardımcı olabilir. Ayrıca müşterilerin satın alma ya da bültene üye olma gibi eylemleri gerçekleştirmesi sağlanabilir. Ancak pazarlamanın tüm alanlarında olduğu gibi e-mail pazarlamasında da dikkat edilmesi gereken bazı adımlar bulunur.

Hedef Kitlenizi Belirleyin

Hazırladığınız promosyon ya da bülten e-postalarını rastgele birilerine göndermek hedeflediğiniz etkinin tam tersini oluşturabilir. Bu nedenle ilk aşamada hedef kitlenizi belirleyerek kitlenize uygun bir strateji geliştirmeniz gerekir. Müşterileriniz yeni çıkan ürün ve hizmetlerinizle ilgili bilgi mi almak istiyor? Yoksa sadece indirimleri mi öğrenmek istiyor? Beklentileri öğrenip e-postalarınızı ona göre gönderin.

İstediğiniz Eylemi Belirleyin

Hedef kitlenizden sonra önemli olan ikinci aşama şirketinizin istekleri. Yeni müşteri kazanmak için hazırlayacağınız promosyonlar e-postaları, düzenli müşterilerinize gönderdiklerinizden farklı olacaktır elbette. Bu nedenle hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak çekici e-postalar oluşturun.

Tüm Süreci Planlayın

E-posta pazarlama süreci sadece gönderilen tek bir e-postadan ibaret değildir. Bu süreç de diğer pazarlama alanları gibi baştan sonra planlama gerektirir. Gönderdiğiniz ilk e-postadan sonra devam metinlerini ve içeriklerini doğru planlamanız gerekir. Hedef kitlenizin satın alma eylemini gerçekleştirmesini istiyorsanız, indirimlerden ve promosyonlardan bahsetmeniz gerekir.

Kendine Has Bir Dil Oluşturun

E-postları kurgularken şirketinizin profiline uyan bir dil kullanın. Samimi olmak markanıza yönelik algıyı olumlu olarak etkiler. Tüm e-mail pazarlama kampanyası boyunca aynı dili kullanmaya özen gösterin. Tutarlı bir dil kullanımı, müşterilerin gözünde tutarlı bir şirket imajı çizmenize yardımcı olur.

Eyleme Çağrı Mesajınızı Doğru Kurgulayın

E-posta pazarlamasının en önemli aşaması doğru bir eyleme çağrı mesajı kurgulamayı içerir. Pazarlama çabalarınızın başarıya ulaşması için hedef kitlenizi harekete geçirmelisiniz. Bu noktada hem hedef kitle hem de kullandığınız dil büyük bir önem taşır. Doğru formülü yakaladığınız anda eyleme çağrı mesajınız başarıya ulaşacaktır.

Sürekli Test Edin ve Değerlendirin

Gönderdiğiniz e-postaları test edin ve sonuçları değerlendirin. Böylelikle pazarlama aşamasında herhangi bir sorunla karşılaşırsanız bunu fark edebilir ve gerekli önlemleri alabilirsiniz. Aynı zamanda test ve değerlendirme süreciyle kampanyanızı daha etkili bir şekilde kurgulayabilirsiniz. Yapacağınız küçük değişiklikler istediğiniz dönüşüm sonuçlarını elde etmenize yardımcı olur.

E-mail pazarlamasıyla ilgili bu noktalara dikkat ederek pazarlama kampanyalarınızın başarısını arttırabilirsiniz.

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.