03.07.2019

Bizim Hesap ile Teklif Hazırlamak Mümkün Mü?

Bizim Hesap ile Teklif Hazırlamak Mümkün Mü?

Teklif hazırlama aşamalarında nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve hazırladığınız teklifi nasıl takip edeceğinizi hemen öğrenin!

Teklif hazırlama sürecinde rakiplerinizi geride bırakmak ve müşterinizi, ona özel bir teklif ile memnun ederek teklifinizin siparişe dönüşmesini istiyorsanız bazı püf noktalara dikkat etmelisiniz. Hazırlayacağınız teklifin kapsamından takip sürecine kadar titiz bir çalışma ile sürecin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz.

Teklif Nasıl Hazırlanır?

Teklif hazırlama sürecinde müşterileriniz için fiyat kadar vakit de önemlidir. Bu sebep teklifinizi kısa tutmanızda fayda var. Sadece onlara özel olarak hazırlayacağınız teklifte gereksiz detaylardan kaçınmanız gerekir.

Hazırladığınız her teklif muhatabı olan müşterinize özel olsun. Onlara hitaben teklifinizi hazırlamak kendilerini özel hissetmelerini sağlar. Bunun yanı sıra yine onların ihtiyaçlarının sıralandığı ve bu ihtiyaçlara özel çözümlerin sunulduğu teklif dosyaları her zaman daha dikkat çekicidir.

Teklif hazırlama sürecinde fiyata ve fiyat avantajına vurgu yapmak yerine önceliği müşterinizin ihtiyaçlarınızın nasıl karşılanacağına ayırın. Onu ne kadar iyi anladığınızı ve çözüm yollarını bildiğinizi göstermek önceliğiniz olmalıdır.

Yalnızca bir opsiyon sunmakla kalmayın. Teklifinizin içinde birbirinden farklı paketlere yer verin. Kapsama göre değişen fiyatları net olarak belirleyin ve en yüksek fiyattaki teklif ile başlayarak fiyatı kademe kademe düşürün.

Teklif Nasıl Takip Edilir?

Teklif hazırlama süreci tamamlandıktan sonra teklifin takibini de yapmanız gerekir. Bu konuda dikkat etmeniz gerekenlerin başında ise teklif hazırladığınız firmanın ölçeği gelir. Kurumsal olan firmalarda son teklif veren olmak avantajken KOBİ’ler için sürekli bir iletişim kurmanız faydalı olacaktır.

Teklif ilettiğiniz firmanın satın alma alışkanlıklarını da doğru değerlendirmelisiniz. Sizden beklenenler karşısında teklifinizi beklentilere uygun bir şekilde revize etmelisiniz. İndirim talepleri karşısında rekabeti düşürmemeli ancak kar oranınızı da korumalısınız.

Teklifinizin satın alıma dönüşmesi için de acele etmemelisiniz. Gereken hatırlatmaları yapmalı ancak müşteri tarafının harekete geçmesini beklemelisiniz. Aksi halde kar yapmanız söz konusuyken zarar etmeniz mümkün olabilir.

Teklif hazırlama aşamasından sonra gelen teklif takibi süreci aldığınız sözlü onaylara da çok fazla bel bağlamamalısınız. Rakiplerinizden gelecek beklenmedik bir hamle bir anda işi kaybetmenize sebep olabilir. Bu yüzden kesin bir anlaşma olana kadar takibe devam etmelisiniz.

Bizim Hesap İle Tüm Tekliflerinizi Tek Elden Yapın

Gün geçtikçe gelişen teknoloji pek çok yorucu işin ortadan kalkmasını da sağladı. Çevrimiçi düzenlemelerin de yapılması mümkün olan dijital programlar sayesinde teklif hazırlamak için de programlar bulunuyor. Bu sayede iş yükünüz azalırken her şeyi doğru yapabilmek adına rehber görevi gören bir asistana da sahip olabiliyorsunuz.

Online Ön Muhasebe Programı Bizim Hesap’ın teklif hazırlama özelliği sayesinde müşterilerinize özel teklifler hazırlayabilir ve gereken notları, sipariş tutarını ve tarihleri de teklif dosyanıza not olarak düşebilirsiniz. Kabul edilen teklifleri tek tıkla siparişe dönüştürebilir ve sipariş için de e-fatura hazırlayabilirsiniz. Bizim Hesap teklif takip özelliği sayesinde süreci çok daha doğru ve aktif bir şekilde yönetebilirsiniz.

Siz de kazanımla sonuçlanacak olan teklifleri hazırlamak için şimdi harekete geçin. Daha fazla bilgi için tıklayın.

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.